Egypten

Ja. Var ska jag börja? Jo, jag måste, jag måste börja med Egypten.

En vecka i solen, en veckas återförening med mitt drömställe.

The place of my dreams, om man så vill.

Första gången jag var där föll jag handlöst. Det var kärlek vid första ögonkastet och min glädje hade inga gränser. Men tyvärr var vi tvugna att åka hem efter en liten, ynka vecka. Vi pratade om att åka tillbaka nästa år, för återvända det kände vi alla att vi ville.

Sen kom oroligheterna i Egypten. Alla resebolag ställde in sina resor. Vår besvikelse var total, trots att vi insåg hur själviska vi var som sörjde en semestervecka när folk kämpade för sin frihet.

Tiden gick och det blev lugnare i landet, charterbolagen började åka dit igen och vi bokade in sportlovet. Nu var det dags, och vi blev inte besvikna.

Jag kan efter en vecka konstatera att min kärlek inte har minskat. Snarare mognat, den första förälskelsen har utvecklats till en djupare, mer beständig kärlek och jag känner att detta, det är min plats. Det é RÄTT, för att låna Lizas uttryck. I’ll be back, för att uttrycka det med andra ord.

Marina Lodge at Port Ghalib = Kärlek. Jag står och tittat ut över hotellområdet, börjar automatiskt le och kan inte sluta. Jag insuper stillheten och försöker se mig mätt på utsikten för jag vet att det är näst sista kvällen. Evelina och Leo har redan tröttnat. ”Hey, Mimmi, come on!” och ”What are you doing?” hör jag vagt medan de börjar röra sig bortåt. Jag ignorerar dem. Står still. Andas. Sveper än en gång med blicken över utsikten. Tar några steg.

”Wait, I’m coming now!!”

2 tankar om “Egypten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s