Språk

Först läste jag bloggpost av Zände där hon skrev att hon håller på och lär sig persiska, och sen läste jag ett väldigt inspirerande blogginlägg av Amaia där hon skrev om hur hon lärde sig japanska, och jag blir återigen sugen på att lära mig franska och spanska, trots att jag gjorde allt jag kunde för att undvika lära mig det allra minsta lilla franska när jag faktiskt läste det i skolan, och att spanskaböckerna blivit öppnade typ två gånger under tiden jag varit här och att de båda gångerna blivit undanlagda med en suck efter 20 minuter.

Jag är helt enkelt inte motiverad och självdisciplinerad nog att lära mig saker på egen hand, även om jag hoppas att jag lärt mig lite under tiden här, i alla fall fått höra franska en del även om jag inte förstår allt och mycket av det som sägs är enkla saker – time to eat, do your homework etc. Det är samma sak med spanskan, jag förstår ungefär 5 ord känns det som. Men jag får tänka tillbaka på tiden i högstadiet då engelska kändes fruktansvärt meningslöst och man tragglade saker hela tiden utan att få någonting tillbaka, för på något sätt så kan jag ju nu prata i alla fall hyfsad engelska. Och Amaia säger: det tar ungefär 10 000 timmar att lära sig ett språk flytande.

Så jag borde inte ge upp, för jag är ju inte totalt ovetande, jag har bara lång väg kvar. Vi får se vad som händer i framtiden. Jag önskar jag kunde förbättra min engelska också men vet inte riktigt vad nästa steg skulle vara. Just nu känns det snarare som min engelska försämras när jag inte tänker igenom ordentligt vad jag ska säga innan jag öppnar munnen och pratar med folk som inte heller kan engelska ordentligt, suck.

I alla fall. Jag vet inte riktigt vad jag försöker säga. Mest att jag önskar att jag inte vore så lat utan mer handlingskraftig av mig, tror jag xD Men språken står kvar på min lista, tillsammans med japanska, och jag hoppas jag får ett lååångt och lyckligt liv så att jag hinner lära mig dem o får kryssa av det, haha!

Jag åker hem om en vecka, men har under min vistelse här bara blivit mer sugen på att resa (förutom de svagare stunderna då man bara vill hem och få en kram av mamma, förstås) och träffa nya människor och uppleva olika platser på jorden, och har tappat lite av längtan efter att få börja studera i höst. Men jag måste ju göra något istället i så fall. Kan inte bara skjuta upp min utbildning på obestämd framtid i ett halvår till. Eller? Kan jag det? Nej, inte utan en jävligt bra anledning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s