Mina beslut, min skam

Jag vill bara att du ska vara som vanligt.

Jaha, vad vill du att jag ska göra åt det då, när jag inte ens förstår vad du menar? Jag är jag. Och jag ser inte förändringen du så envist fortsätter påpeka. Det enda jag vet, är att jag inte känner mig förändrad. När jag tänker efter känner jag mig bara bättre, äldre, starkare… Jag känner mig mer kapabel. För en gångs skull känner jag mig inte totalt onödig och inkompetent. Jag vill… inte vända tillbaka. Och allt eftersom hemresedatumet kommer närmare så börjar jag frukta mer och mer att jag kommer åter bli den bittra, odugliga och förvirrade varelse jag förvandlas till när jag inte är nöjd med min situation. Let’s hope it won’t happen.

Jag har fattat en del beslut, som kanske eller kanske inte kan betraktas som felaktiga, eller kanske helt korrekta å andra sidan.

Dessa beslut har jag tagit baserat enbart på vad jag velat, nästintill. I vetskapen om att en del personer skulle misstycka och ogilla mina handlingar, valde jag ändå att genomföra dem… Eftersom jag ville. Kalla mig ego om ni vill, det fr ni, för mitt eget välbefinnande kommer alltid gå före andras. Jag kommer sätta mig först* – och är det inte det det innebär att vara människa? ALLA människor tänker först på sig själv, och sen på andra.

Hursomhelst. Jag har hittills inte börjat ångra de beslut jag tagit, och det spelar ingen roll vad ni säger. Jag tänker inte vältra mig i självömkan eller skylla på något annat än mig, jag, som med ögonen öppna på egen hand försöker leva mitt liv på ett sätt jag inte kommer ångra.

* (off topic: det är bla. därför jag inte vill skaffa barn, uppfattar mig själv som alldeles för ego för att bli en bra mamma. Tillsammans med tusen andra anledningar.)

En tanke på “Mina beslut, min skam

  1. Jävligt bra inlägg! håller helt med dig och önskar faktiskt att jag själv kunde känna mer som du.
    Den här odugligheten och självömkan är inte ett roligt inslag i vardagen. Är väl dags att börja ändra om kan jag tro! Men hur när man sitter fast i smeten?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s