Konstig i smyg

Idag steg det på en tjej på bussen med grön hatt och lila hår, och håret hade hon matchat med lila strumpbyxor. Det var kanske inte en helt lysande kombo men på något vis är jag ändå rätt förtjust i såna där personer som vågar sticka ut, som vågar ha på sig den där hatten de älskar och vågar testa en ny hårfärg. From time to time sticker jag själv ut hakan och går runt med hatt på stan eller färgar en grön slinga i håret, men det lilla stänket av trots försvinner fort och snart är jag tillbaka i mina blåa jeans, gråa linne och svarta munktröja. Inte speciellt unikt eller upphetsande, men bekvämt. Och osynligt. Man slipper alla de där blickarna, både från folk som kollar snett med även från de som uppskattar det. Hur ska man egentligen veta varför folk glor?

Istället är jag konstig i smyg, udda på små ställen som folk märker först efter en stund. Som att ha en grön och en rosa strumpa, eller en vitprickig och en beige. Jag har två hål i ena örat men bara ett i det andra, och alla tre örhängena som sitter i är visserligen små och silvriga, men av helt olika sorter.

Jag tar alla typiska gör en lustig min-fotona också, det är bara att de aldrig hinner så långt som till facebook innan tråk-Mimmi, ”Men vad ska folk säga?”-Mimmi tar tillbaka herraväldet och istället hamnar de bara i en mapp i datorn. För ja, hur många tar egentligen det där otroligt roliga fotot man råkat ta och lägger ut det på fejan fastän man inte är speciellt snygg på det? Ja, inte jag i alla fall.

En liten eftergift åt Hufflepuff, en hemlig wink om min nördighet. Men att trä en elevhemsslips över skallen och stoltsera med det? Nej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s