Relationer

Hur fan har jag kunnat låta hela hösten gå och tiden splittra upp både mig själv och mina relationer till människor, eftersom det är mina vänner jag definierar mig utifrån?

Chattar med en vän på facebook, och hon berättar om uppbrottet med sin pojkvän, som hon haft en lång och varaktig relation med. Jag tänker tillbaka och minns att senaste gången jag träffade henne var när hon dejtade honom. Så stora förändringar i livet hos både henne och mig, och vi är nästan som främlingar för varandra.

En annan, som jag ser som nära vän till mig, ringde oväntat till mig igår. Hon stod och väntade på bussen och kom på att  det var länge sen vi hörts av och bestämde sig för att slå en signal. Jag blev halvt chockad av att höra hennes röst, eftersom jag inte pratat med henne sen i somras. Men varför har jag inte det? Och hur har jag låtit detta hända?

Så dumt, så himla dumt. 2013 ska fanimig användas till att återknyta kontakter, hela hösten har använts till att ängslas över skolan och det orkar jag inte med mer nu, det får faktiskt bli som det bli. Så länge jag har tillräckligt med pengar att leva på och kanske äta pizza någon gång, så räcker det väl.

Jag ska prata, flamsa och skratta. Tvinga det allvarliga i livet att rätta sig efter det som i mina ögon är viktigast: mina relationer till folk, och att njuta av livet.

Det löser sig.

Om en och en halv vecka drar jag till Stockholm över helgen, och i slutet av mars sätter jag siktet mot Falun, även om det är mer en njae-väg och kompromiss vi, jag och Joel, tar, än att lasta flyttlasset och gasa på helt med en gång. Vi ska känna oss för. Jag kommer tillbringa mer tid där i längre perioder (istället för att pang bom flytta dit), så får vi se vad som händer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s