Uppfostran och trotsiga barn

Jag brukar säga att jag i nuläget inte nånsin kan se mig själv skaffa barn, och som au pair får jag det verkligen bekräftat. Jag är absolut inte redo för att skaffa barn och tror aldrig jag kommer bli det. Med detta menar jag alltså att jag absolut inte heller har lust med några sketna ungar. Hursomhelst. Hade just en stor fajt med flickan här, som kan vara extremt trotsig. I de flesta fall orkar jag helt enkelt tjafsa utan brukar bara ”let it go”, det ordnar sig till slut. Men det är inte alltid så lätt och vad gör man när barnet är rent ut sagt otrevlig och respektlös emot en? Fine, jag kan ta en del skit innan jag säger ifrån bara för att undvika bråk, men går jag med på vad som helst får ju au pairen som kommer efter mig ett helvete istället..

Efter några kommentarer som löd ”Du är inte min mamma” (klassikern), ”Om du inte gör som jag säger häller jag vattnet på ditt huvud” (oh really?) och ”Det är du som ska gå till ditt rum!” (vem är det egentligen som uppfostrar vem här? -_-) hade jag fått nog, blodtrycket sköt i höjden och måttet var rågat. Några minuter senare stod jag chockad i rummet och undrade vad som hänt. Lyckligtvis fanns Sandra (fd au pair) tillgänglig på Skype så jag kunde prata ut.

J: ”Men.. Som en så enkel sak att äta upp det man tagit till sig på tallriken.. I det här fallet. Det var absolut inget avancerat, det var bara enkel princip. Mamman brukar låta henne slippa, medan pappan gör tvärtom. I detta fallet kändes det som att jag skulle insistera, men en halvtimmas ilsket stirrande och skrik var nog o sen slet jag ungen från bordet och skrek att hon skulle gå till sitt rum. Blir typ värsta utomkroppsliga upplevelsen, en del av hjärnan tänker ”Herregud, vad jag skriker, och var det verkligen jag som välte den där stolen?” Sjukt.”

S: ”oohh, hardcore stuff.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s