2014 – Vad är grejen med alla sammanfattningar?

Haha åh. Jag är ju rolig. Jag tittar på andras bilder på facebook och frågar mig avundsjukt varför de har tagit sig så långt medan jag fortfarande sitter här i sängen i pyjamas. Jag får ångest och går runt och grubblar på vart mitt liv tar vägen och varför jag inte ”tar vara på det” bättre. Sen… Så skriver jag så här i ett vardagligt samtal.

jag har ingen göra karriär-ambition eller tjäna mycket pengar-ambition i livet

Hallå? Är jag dum i huvudet eller? Såklart jag inte jobbar massvis eller reser runt hela jorden eller spenderar högar med pengar på kläder och annat skit, när jag inte vill. 

Jaja, absolut är det kul att göra saker och att gå runt sysslolös gillar ingen. Men, jag måste påminna mig själv om att jag till viss del faktiskt är en ”Sitta och luuukta på blommorna” under korkeken än att få panik och stressa upp mig så fort jag jämför mitt händelselösa liv med någon som gjort 9 utlandsresor, skaffat hus, jobbar två jobb eller på annat sätt avverkar dagarna i högre takt än mig.

Tänk att det ska vara så svårt att sluta jämföra sig med andra människor, det är rätt otroligt ;P

Men… eftersom jag ändå gör det, så kan jag ju lika gärna stapla upp allt som hänt det här året för att också känna att jag gjort saker precis som alla andra. Jag kan också skryta lite och ge andra samma ångest jag tampas med, haha.

  • I Januari så flyttade jag ihop med Joel i en lägenhet i Uppsala (inneboende). Nu har vi bott tillsammans ett år, och jag älskar det! Nej, livet är inte en Harlekinroman, livet är att komma hem trött och gnälla på Joel och så ställer han sig och lagar någon god mat åt mig. Han är bäst ❤
  • Jag började också på Frans Schartaus Handelsinstitut i januari, och med mycket stress, magont och tårar så har jag klarat alla tentor på hela året. Vilken revansch ifrån det där usla året på Linnéuniversitetet!
  • Sen var det väl i princip lugnt på andra händelser hela våren… Jag satt mest inne under en filt, åt godis och kollade på Netflix. Träffade Alice och Malin i Stockholm några gånger. Åkte hem till Oskarshamn typ en gång i månaden för att göra upp för de månader jag var utomlands hösten -13.
  • Sommaren… Power Big Meet med Joel, pappa och Martin. Hälsade på Joels familj i Trollhättan. Åh, åh! Gick ju på John Mayers konsert i Globen i juni också. Det var awesomeeee 😀
  • Sommarjobb på Cura i Oskarshamn! En fantastisk känsla av duglighet. Ja just ja! Tog ju en helg  av turistande i Skåne också med Betty och Santi.
  • Fick fina vitsord ifrån min 5 veckors praktik på Hjärtat i Uppsala. Seger! Fick även en liten timanställning = glädjetårar.
  • Tårar av sorg flödade istället i och med mitt bråk med Alice, Malin o Liza. Men, även sånt passerar. Det var en rätt mörk höst, med en ljuspunkt av att Therese och Sabina kom och hälsade på mig och Joel i Uppsala. Karaoke!
  • Lite andra trevliga kvällar med folk som Joel gått i skolan med eller jobbar med förekom också. Och javisstja! Hälsade på Jannica i Södertälje en dag och gick på en spelning på en bar i Stockholm på kvällen, Tezya hette artisten. En impulshandling. Ensam. Moahaha. Fick lite nervositet i magen nu och var tvungen att googla eventet för att se så det lite låg ute några konstiga bilder på mig i publiken. Hittade inga publikbilder. Skönt. xD
  • Le grand finale: Juljobb på Cura i Oskarshamn under jullovet. Nyår hos Sandra.

Så, nu kan jag känna mig lite mer nöjd. Vadå att jag inte rest nåt i år? Okej fine, inte utomlands, men det står ju svart på vitt här: Oskarshamn, Västervik, Uppsala, Stockholm, Västerås, Lund, Göteborg, Trollhättan, Södertälje, Båstad, Falun, Öland är de ställen jag kan komma på att jag besökt under 2014.

Och nästa år blir det minst EN resa utomlands 😉 woho! 2015!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s