Ordjakt

När jag för några år sen för första gången läste ordet ‘obnoxious’ bestämde jag mig omedelbart för att det var mitt nya favoritord. Vilken härlig känsla när man tyst formar ordet med läpparna för sig själv! Och stavningen – x och komplicerade iou i rad. Att det betyder ‘motbjudande, vidrig, avskyvärd, vädervärdig’ gör ju bara saken bättre. Ett ord som är så kul att uttala och betyder nåt så hemskt!

Idag stötte jag till min stora lycka ihop med ett annat fantastiskt ord.

‘kverulantisk’ – har ni hört något så underbart?! En googling avslöjade att det betyder ‘grälsjuk, knarrig, trätgirig, kinkig, grinig, disputationslysten, kivaktig, besvärlig, stridslysten, aggressiv’. Full pott! Inte nog med att ordet i sig är helt galet långt och nästan, ja, ansträngande att uttala (än mindre komma ihåg, har fått slå upp det i boken jag såg det tre gånger redan), dessutom ledde det till flera andra roliga ord! Trätgirig t.ex., det var jättelänge sen jag hörde någon säga det ^^

Jag har en känsla av att om jag nån gång skulle få fatt i ett synonymlexikon skulle jag ha väldigt kul med det xD

En tanke på “Ordjakt

  1. Yay! Ord! ❤
    Ett annat ord, om än ett vardagligt och tråkigt ett, men noll synonymer, är "jordärtskocka". Ingen, alltså INGEN, kan säga det snabbt. Alla delar upp ordet när de säger det, haha. "Jord-ärts-kocka".

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s